Werkzaamheid op 4 niveau's

Wat doet Balance Breathing met je?

 In een ademsessie adem je in een bepaald ritme, waarbij je een enorme hoeveelheid zuurstof opneemt en een sterke energiestroom op gang brengt. Door begeleiding van de coach kom je in een bepaalde flow terecht. Het effect van dit specifieke ademritme, waarin de inademing twee keer zo lang duurt als de uitademing, werkt op 4 niveau's:

Fysiek

Door de grote hoeveelheid zuurstof die je in korte tijd opneemt, worden twee belangrijke processen in je lichaam geactiveerd. Het lymfestelsel zorgt ervoor dat de afvalstoffen worden afgevoerd, waardoor het lichaam wordt ontgift. De lever en de gal spelen hierbij een belangrijke rol. Daarnaast wordt de bloedsomloop gestimuleerd waardoor je lichaam beter doorbloed en gevoed wordt. Deze processen zorgen voor vitaliteit, energie en een beter immuunsysteem.

Emotioneel

Ieder mens doet ervaringen op in het leven, die soms negatieve emoties en trauma's met zich meebrengen. Die ervaringen verwerk je niet altijd even goed. Dan blijft de energie die met deze negatieve emoties samenhangt, in je lichaam achter en wordt daar opgeslagen in je cellen. Je bent je daar nauwelijks van bewust en toch beïnvloedt deze energie je in sterke mate. Het uit zich namelijk in blokkades die je leven bepalen en je soms letterlijk ziek maken.
De energie van de Balance Breathing-ademhaling is een energie van een zeer hoge frequentie die er voor zorgt dat de zwaardere energie van de negatieve emoties overgaat, ofwel meetrilt op de hogere frequentie van de ademhaling. We spreken dan van emotionele integratie. Op deze manier maak je je via je eigen ademhaling vrij van blokkades.

Mentaal

Ook gedachten zijn energie. Het is zelfs zo dat je gedachten je emoties creëren. Tijdens intakegesprekken en tijdens de ademsessie zelf word je je bewust van de gedachtenpatronen die je je door de jaren heen hebt eigen gemaakt. Veel van deze gedachtenpatronen hebben zich gevormd onder invloed van je omgeving en door je eigen ervaringen. Als je dus inzicht krijgt in je eigen gedachtenwereld, heb je gelijktijdig invloed op je emoties en op je algehele gevoelsleven en kijk op de wereld. Je ondergaat het leven niet langer maar wordt zelfscheppend!

Spiritueel

Voor veel mensen kan dit begrip meteen weerstand oproepen. Zij beschouwen dit woord en alles wat daarmee samenhangt als zweverig. Ik zou de nadruk willen leggen op het woord "spirit". Voor mij is spirit niets anders dan de kern van wie we zijn. Om die kern bevinden zich allemaal laagjes, omhulsels van belemmerende en beschermende emoties, gedachten en conventies. De meeste mensen relateren hun ZIJN aan al die omhulsels. Maar in feite ben je zoveel meer dan al die omhulsels. Via Balance Breathing week je letterlijk die laagjes los en maak je je vrij van al die belemmeringen die je ervan weerhouden om werkelijk gelukkig te zijn en je diepste verlangens te volgen. Ik vergelijk het met "thuis komen". Je komt weer thuis bij wie je altijd geweest bent, maar waarvan je het bestaan vergeten was.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen via: info@openhartigademen.nl of 06 - 460 97 388